Kwalitatieve Huiselijke Hondenopvang
Voel jij je zoals ons soms schuldig als je jouw viervoeter thuis moet laten? Wij kennen dat gevoel! Graag nemen wij onze Maxx ook overal mee maar soms gaat dit niet altijd. Denk maar aan buitenlandse vakanties, familiefeesten, communies, restaurantbezoek, begrafenis etc.
​
Wij zijn erkend door Dierenwelzijn Vlaanderen en vangen in onze opvang hoofzakelijk kleine en medium doodles op (zowel gecastreerd als niet gecastreerd) rekening houdend met de ruimte die wij hebben.
Er zijn maximaal 4 plaatsen per dag zodat we elke hond genoeg aandacht kunnen geven en deze zich volledig thuis kunnen voelen. Indien in 1 gezin meerdere honden leven waarvan één geen doodle, dan is deze broer of zus even welkom.
​
Ik werk op woensdag een hele dag en op vrijdagvoormiddag. Op woensdag proberen we door familie opvang te voorzien voor de honden indien nodig of ik ga 's middags de honden verzorgen, ze eten geven en even uitlaten. Op vrijdagvoormiddag zijn de honden even alleen. Telkens maximum 4uur. In huis hebben we overal camera's waardoor mijn partner en ik op afstand de honden kunnen observeren. Alle andere dagen ben ik elk moment aanwezig.
​
Ik werk nauw samen met collega’s over heel België. Soms zijn wij genoodzaakt om gezinnen door te verwijzen indien volzet. We proberen steeds de honden een goede plek te geven want dit is voor ons allen prioritair zodat jullie met een gerust hart er tussenuit kunnen.

Sky en Maurice
Voor fokkers en gastgezinnen!
Ben jij fokker of gastgezin voor een fokker?
Wij werken graag samen met fokkers en hun gastgezinnen en hebben voor hun ook een aparte 'dienst'. Prijzen en kwaliteit van opvang blijven hetzelfde. In onze opvang is er extra aandacht voor volgende punten:
​
-
Bij ons zijn niet gecastreerde reuen en teven welkom. Wij plannen alles rekeninghoudend met de hond. Dus geen loopse fokteef bij een fokreu etc.
-
De fokker is altijd eerste keus! Honden voor de fok komen bij ons terecht in opvang indien het door omstandigheden niet mogelijk is om bij de fokker zelf die periode te verblijven. (pupnestjes, al te veel gastgezin honden, loopse teven, ...)
-
De fokker kan de hond ten alle tijde komen halen indien nodig mits tijdige communicatie.
-
Wij houden rekening met toekomstige fokhonden in verband met trekspellen, traplopen, ... om fysieke afwijkingen te voorkomen voor hun testen. Tenzij genetisch aangelegd.
-
Wij hebben ervaring met fokhonden en weten grotendeels welke testen zij moeten doorstaan.
-
Wij nemen contact op met de fokker om te laten weten dat hun reu of teef bij ons in opvang is en dat zij bovenstaande mogelijkheden hebben.
​
​
Huiselijke hondenopvang
Verplichtingen
Als erkende opvang hebben wij ook verplichtingen. Hieronder vind je alles om als gast in orde te zijn in onze opvang.
​
-
Het paspoort/vaccinatieboekje van de hond breng je mee en dit blijft heel de logeerperiode bij ons.
-
Er wordt een overeenkomst afgesloten met de hondeneigenaar voor de periode van het verblijf.
-
Uw hond is gevaccineerd voor de ziektes van Carré, parvo, hepatitis, bordetellose, kennelhoest, typhus, coryza. (vraag bij uw dierenarts voor de nodige vaccins bij een volgend dierenartsbezoek)​​​​
-
Check uw hond ook op vlooien en teken!
werking
-
Je neemt contact op met ons en we bekijken of er nog mogelijkheden zijn. Jouw aanvraag is pas definitief als wij deze bevestigen.
-
We plannen een kennismaking in bij jouw thuis.
-
Zicht krijgen op het gedrag van de hond en de routines/gewoonten in de dagelijkse omgeving.​
-
Vragen kunnen rechtstreeks gesteld en beantwoord worden met extra uitleg.
-
Kennismaking met gezin en mij.
-
Het eerste contact met de hond voor de start van een goede vertrouwensband.
​
Jullie krijgen enkele dagen bedenktijd en bij akkoord kan er een proefsessie ingepland worden. Dit kan ook al direct bij het kennismakingsgesprek.
​
Vervolgens krijgen jullie een invulformulier toegestuurd. Dit moet zo volledig mogelijk ingevuld worden en is wettelijk verplicht door Dierenwelzijn Vlaanderen. Daarna sturen jullie ons het document terug en enkele dagen voor de aanvang van de logeerperiode ontvangen jullie een contract waarin alle informatie, voorwaarden en contractdata staan.
Proefsessie
Proefsessies zijn betalend vanaf €25, dit volledig bedrag gaat integraal naar een goed doel.
​
Wij werken samen met het dierenasiel van Sint-Truiden. Buiten de gelddonatie bij de proefsessie kan u ons ook ongebruikte hondenspullen, voeding of snacks schenken.
​
-
De gelddonatie is een minimum van €25, indien u meer wilt geven dan is dit ook mogelijk.
-
Alle betalingen gebeuren digitaal via Payconic of de bancontact app.
​
Halfjaarlijks wordt door ons een gelddonatie gedaan aan het dierenasiel van Sint-Truiden.
"Honden met een thuis, helpen honden zonder een thuis!"
Wist je dat elke hond die bij ons logeert automatisch een kleine bijdrage geeft aan het dierenasiel?
